Pleksi Korkuluk Nedir?

İthal edilen pleksi yada pleksiglass diye adlandırdığımız cam görünümlü saydam natürel malzeme, kalın yuvarlak takozlar halinde üretilip bizlere kadar gelmektedir.
Bu sütunlar, Cnc tezgahlarda işlenerek dekorlu bir hale gelip, alt ve üst kısımlarına metal eklenip merdiven basamaklarınıza dikey olarak montajı yapılmaktadır.

Pleksi, renkli ve renksiz çeşidi bulunan plastik cam. Saydam ve yarı saydam olabilir. Kolay işlenebilen, kesilebilen delinebilen, hafif bir plastik yapısı vardır. Görünüş bakımından da oldukça hoş olan ve göze hitap eden Pleksi ile evinize, iş yerinize ve benzeri mekanlarınıza güzellik katmaya hazırız.


Pleksi Özellikleri;

Işık geçirgenliği yüksek ve darbelere karşı dayanıkdır.Pleksiglas’ın ışık geçirgenliği cama oranla %92’dir. Darbelere karşı dayanıklılığı ise camda 6 kat daha fazladır. Keskin kenarlı değildir. Yaralanmalara sebep olmaz. Isı geçirgenliği camdan %20 daha azdır.

(Döküm) Pleksiglas iklim şartlarına karşı dirençlidir.Opak, şeffaf ve floresan renklerde üretilir ve plastiklere oranla iklim şartlarına daha dirençlidir. Solmaz, kırılmaz. İç ve dış mekanlarda rahatlıkla kullanılır.

(Döküm) Pleksiglas ısıya dayanıklıdır.Döküm Pleksiglas kalınlıklarına göre 75° C’den itibaran yumuşar ve şekil vermeye hazır hale gelir.

(Döküm) Pleksiglas bakır sertliğindedir.

(Döküm) Pleksiglas’a istenen form rahatlıkla verilir.İstenen forma girmesi için Alglas Pleksi’ye 120°-150° C’e yeterlidir. Soğuduktan sonra verdiğiniz form sabit kalır.

Pleksi Saydam ve Şeffat olmasıyla ilgi çekici bir yapıya sahiptir.

Kayseri'de, Pleksi Korkuluk öncüsü "Erciyes Pleksi" birbirinden renkli ve desenli Pleksi Korkulukları Eski Sanayi Bölgesindeki showroomunda sunmaktadır.